Vilja halusi leipoa karjalanpiirakoita kun Katti Matikainenkin oli leiponut Pikkukakkosessa ja se näytti hauskalta. Joten leivottiin sitten - viime kerrasta taitaa ollakin noin 20 vuotta. Näihin tuli täytteeksi edellispäivän perunamuusit.
Resepti:
Kuoritaikina:
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 dl ruisjauhoja
- 1,5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1-2 rkl öljyä tai sulatettua voita
Täyte: riisipuuroa tai perunamuusia+muna
- Sekoita taikinan ainekset.
- Leivo taikinasta pötkylä ja leikkaa n. 30:ksi palaksi (riippuu koosta, montako piirasta tulee - tein 32 pienehköä).
- Pyöritä palat ensin kämmenissä palloiksi ja taputa sitten littaniksi (käytä runsaasti ruisjauhoja).
- Kauli soikioiksi (käytä tässäkin reilusti jauhoja) ja laita pinoon odottamaan täyttämistä. Taikina kuivuu helposti, joten peitä pino kelmulla. Piiraiden väliin kannattaa myös ripotella ruisjauhoja, etteivät ne takerru toisiinsa.
- Sutaise ylimääräiset jauhot piiraskuorista pullasudilla, laita täytettä ja rypytä.
- Paista 275 asteessa n. 15 min.
- Voitele voi-vesi/maitoseoksella ja laita liinan alle jäähtymään.
Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti