tiistai 8. huhtikuuta 2014

Perunapiirakat

Vilja halusi leipoa karjalanpiirakoita kun Katti Matikainenkin oli leiponut Pikkukakkosessa ja se näytti hauskalta. Joten leivottiin sitten - viime kerrasta taitaa ollakin noin 20 vuotta. Näihin tuli täytteeksi edellispäivän perunamuusit. 


Resepti: 

Kuoritaikina:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1,5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl öljyä tai sulatettua voita

 Täyte: riisipuuroa tai perunamuusia+muna

  • Sekoita taikinan ainekset. 
  • Leivo taikinasta pötkylä ja leikkaa n. 30:ksi palaksi (riippuu koosta, montako piirasta tulee - tein 32 pienehköä). 
  • Pyöritä palat ensin kämmenissä palloiksi ja taputa sitten littaniksi (käytä runsaasti ruisjauhoja). 
  • Kauli soikioiksi (käytä tässäkin reilusti jauhoja) ja laita pinoon odottamaan täyttämistä. Taikina kuivuu helposti, joten peitä pino kelmulla. Piiraiden väliin kannattaa myös ripotella ruisjauhoja, etteivät ne takerru toisiinsa.
  • Sutaise ylimääräiset jauhot piiraskuorista pullasudilla, laita täytettä ja rypytä. 
  • Paista 275 asteessa n. 15 min.
  • Voitele voi-vesi/maitoseoksella ja laita liinan alle jäähtymään. 



Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti